Kalligrafie

 

De kunst van de kalligraaf omvat drie dimensies: ten eerste een poëtische, semantische, mentale en filosofische dimensie, omdat de kunstenaar woorden, betekenis, schrijven manipuleert; dan een visuele, picturale dimensie; en tenslotte een fysieke dimensie, omdat zijn zintuigen in actie zijn. Het is een drievoudige artistieke ervaring, met instrumenten van opmerkelijke zuinigheid: papier, inkt, een beetje water en een penseel.

Ontmoeting tussen M. Draguet, A. Kneib, JM Simonet, 12 mei 2009

 

Deze cursus kan worden gevolgd door iedereen die geïnteresseerd is in de penseelkunst. Zelfs een beperkte kennis van het Chinese schrift biedt een extra aantrekkingskracht op de praktijk van kalligrafie.

Professor: mevrouw Simonet-Lin Rosa

Praktische informatie

Gezien de onzekerheid die nog steeds heerst over de huidige gezondheidssituatie, moeten wij u helaas mededelen dat mevrouw Simonet de kalligrafielessen in januari 2022 niet zal hervatten. Wij zullen u op de hoogte houden van de datum van hervatting.

Het Museum Kunst & Geschiedenis heeft zijn deuren heropend. Informatie en richtlijnen met betrekking tot uw bezoek vindt u op hun website.

De bibliotheek is op afspraak toegankelijk voor lezers, tussen 10 uur en 16 uur.

In de hoop dat u deze moeilijke tijd zo goed mogelijk doorleeft en dat uw gezondheid en die van uw naasten niet zijn aangetast, hopen we velen van u zo snel mogelijk te zien.

 

5e verdieping in het Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis

Jubelpark, 10

1000 Brussel

Tel 02741 73 55

Secretariaat: inst.chin@kmkg-mrah.be

Bank: BNP Paribas Fortis van IBHEC IBAN BE96 2100 0946 2505