Kalligrafie

 

De kunst van de kalligraaf omvat drie dimensies: ten eerste een poëtische, semantische, mentale en filosofische dimensie, omdat de kunstenaar woorden, betekenis, schrijven manipuleert; dan een visuele, picturale dimensie; en tenslotte een fysieke dimensie, omdat zijn zintuigen in actie zijn. Het is een drievoudige artistieke ervaring, met instrumenten van opmerkelijke zuinigheid: papier, inkt, een beetje water en een penseel.

Ontmoeting tussen M. Draguet, A. Kneib, JM Simonet, 12 mei 2009

 

Deze cursus kan worden gevolgd door iedereen die geïnteresseerd is in de penseelkunst. Zelfs een beperkte kennis van het Chinese schrift biedt een extra aantrekkingskracht op de praktijk van kalligrafie.

Professor: mevrouw Simonet-Lin Rosa

Praktische informatie

Het Museum Kunst & Geschiedenis heeft zijn deuren heropend. Informatie en richtlijnen met betrekking tot uw bezoek zijn te vinden op hun website.

Gezien de onzekerheid die nog steeds heerst over de huidige gezondheidssituatie en het vervolg ervan dat zal heersen tijdens het komende academiejaar, moeten we helaas melden dat de BIHCS-cursussen vanaf september 2020 worden opgeschort en dit tot nader order. Hetzelfde geldt voor lezingen.  De bibliotheek niet toegankelijk voor lezers.

Uiteraard houden wij u op de hoogte van de toekomstige maatregelen, in overleg met het museum, om het vervolg van onze activiteiten op een zo bevredigend mogelijke manier te waarborgen met de strikte inachtneming van de noodzakelijke sanitaire maatregelen.

In de hoop dat u deze moeilijke tijd zo goed mogelijk beleeft en dat uw gezondheid en die van uw dierbaren niet is aangetast, hopen we velen van u zo snel mogelijk terug te zien.

 

5e verdieping in het Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis

Jubelpark, 10

1000 Brussel

Tel 02741 73 55

Secretariaat: inst.chin@kmkg-mrah.be

Bank: BNP Paribas Fortis van IBHEC IBAN BE96 2100 0946 2505