Qi Gong

Qi Gong

  • Qi Gong of ‘energiewerk’ maakt al duizenden jaren deel uit van de Chinese cultuur. Het zorgt voor een vrije stroom van energie in het lichaam door het netwerk van meridianen die de basis vormen van de traditionele Chinese geneeskunde. De ketting van langzame en harmonieuze bewegingen heeft altijd een therapeutisch doel, gericht op het behoud van de gezondheid van het lichaam en de sereniteit van de geest.
  • Tijdens elke sessie wordt de beoefening begeleid door een inleiding tot de geschiedenis en wortels van Qi Gong.
  • Docent: mevrouw Napolione Isabella, professor in Dao Yin Yang Sheng Gong, 3e Duan in ‘International Health Qigong’, Afgestudeerd in Traditionele Chinese Geneeskunde, Doctor in de acupunctuur (World Federation of Acupuncture Societies), Lid van de Belgische Federatie van Qigong Health

 

Praktische informatie

Het Museum Kunst & Geschiedenis heeft zijn deuren heropend. Informatie en richtlijnen met betrekking tot uw bezoek zijn te vinden op hun website.

Gezien de onzekerheid die nog steeds heerst over de huidige gezondheidssituatie en het vervolg ervan dat zal heersen tijdens het komende academiejaar, moeten we helaas melden dat de BIHCS-cursussen vanaf september 2020 worden opgeschort en dit tot nader order. Hetzelfde geldt voor lezingen.  De bibliotheek niet toegankelijk voor lezers.

Uiteraard houden wij u op de hoogte van de toekomstige maatregelen, in overleg met het museum, om het vervolg van onze activiteiten op een zo bevredigend mogelijke manier te waarborgen met de strikte inachtneming van de noodzakelijke sanitaire maatregelen.

In de hoop dat u deze moeilijke tijd zo goed mogelijk beleeft en dat uw gezondheid en die van uw dierbaren niet is aangetast, hopen we velen van u zo snel mogelijk terug te zien.

 

5e verdieping in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis

Jubelpark, 10

1000 Brussel

Tel 02741 73 55

Secretariaat: inst.chin@kmkg-mrah.be

Bank: BNP Paribas Fortis van IBHEC IBAN BE96 2100 0946 2505