Schilderkunst

Door de studie van werken van beroemde schilders stelt de cursus voor om de technieken van het traditionele schilderen te ontdekken en te oefenen, op rijstpapier, met Oost-Indische inkt en pigmenten. Maar ook om in te gaan op hedendaags onderzoek en experimenten.

De cursus past zich aan de verschillende stijlen, niveaus en wensen van de studenten aan.

Professor: Mevr. Peng Mei-ling (afgestudeerd aan het Normal Provincial Institute of Hsinchu (Taiwan) en afgestudeerd aan de ‘l’Ecole Nationale Supérieure des Arts Visuels de la Cambre, sectie schilderen)

 

 

Praktische informatie

Het Museum Kunst & Geschiedenis heeft zijn deuren heropend. Informatie en richtlijnen met betrekking tot uw bezoek vindt u op hun website.

Gezien de onzekerheid die nog steeds heerst over de huidige gezondheidssituatie, moeten we u helaas mededelen dat de IBHEC-cursussen zijn opgeschort sinds september 2020 maar hervat worden in januari 2022. De bibliotheek is op afspraak toegankelijk voor lezers, tussen 10 uur en 16 uur.

Uiteraard houden we u op de hoogte van de maatregelen die, in overleg met het museum, zullen worden genomen om de voortzetting van onze activiteiten op de meest bevredigende manier te verzekeren met inachtneming van de strikte sanitaire maatregelen die streng zullen zijn.

In de hoop dat u deze moeilijke tijd zo goed mogelijk doorleeft en dat uw gezondheid en die van uw naasten niet zijn aangetast, hopen we velen van u zo snel mogelijk te zien.

 

5e verdieping in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis

Jubelpark, 10

1000 Brussel

Tel 02741 73 55

Secretariaat: inst.chin@kmkg-mrah.be

Bank: BNP Paribas Fortis van IBHEC IBAN BE96 2100 0946 2505